Geesem

Blog o mobilnem.

[iPhone] Igra tedna: iGotchi

Objavljeno 10.08.2008 13:07 avtor aleksij

Digitalni žepni ljubljenčki – tamagočiji so svoj svetovni pohod začeli leta 1996, nikjer drugje kot v deželi vzhajajočih gadgetov, na Japonskem. Beseda tamagotchi je sestavljena z japonske besede tamago (jajce) in angleške watch (ura). Ko sem v App Storeu zagledal različico za iPhone sem jo seveda v trenutku inštaliral.

Na začetku svojemu iGotchiju določimo spol, ime in barvo (na voljo so rumena, zelena in roza), nakar se naš žepni ljubljenček pojavi v vsej svoji kosmatinski slavi. Render je resnično čudovit, saj lahko detajlno opazujemo sleherno dlako.

Na voljo je kar nekaj načinov interakcije z iGotchijem. Potrebno je poskrbeti za hrano, pijačo, rekreacijo in nenazadnje pozornost. Vse te parametre lahko spremljamo tudi v grafični obliki in tako presodimo kako dobro skrbimo za našega ljubljenčka.

Trgovina, kjer z virtualnim denarjem lahko kupujemo razne priboljške (hrano, pijačo, odejo in klobuk?!), je relativno dobro založena, care center pa vsebuje natančne informacije kako in kaj.

Po ne preveč zabavnem tednu s svojim digitalnim kosmatincem, ga kljub temu obiščem vsaj enkrat dnevno. Saj nam v nasprotnem primeru gotchi uide. Sicer ga lahko dobimo nazaj, ne uidejo pa nam penali (ko jih naberemo preveč, nas gotchi trajno zapusti in je potrebno začeti znova).

Slaba stran igre je dokaj skopa interakcija, saj imamo na voljo poleg skrbi za hrano in pijačo le dva načina izkazovanja pozornosti (žgečkanje po trebuhu in praskanje po glavi) in samo en način rekreacije (sprehajanje gotchija od leve do desne strani zaslona).

Še namig, če vaš gotchi spi ga raje ne zbudite, saj vsi vemo kako neprijetno je to, četudi to pomeni zajtrk v postelji.

  • Share/Bookmark
 

En odgovor na “[iPhone] Igra tedna: iGotchi”

  1. patricija pravi:
    10.06.2009 15:26

    jas bi te glede tega nekai uprašala. kako si to igrico lahko naložim na računalnik in na mobitel??