Geesem

Blog o mobilnem.

Testno programje: Keyshaker

Objavljeno 11.08.2008 22:57 avtor aleksij

Geslo za epošto, geslo za Facebook, spet geslo za spletno bančništvo … verjetno se je vsakomur že zgodilo, da je kdaj pozabil kakšno nepomembno geslo.

Ravno danes sem moral odpreti nov epoštni račun, ker sem pozabil geslo za starega (govorim o mailu, ki ga uporabljam za razne registracije, ipd.), tudi PIN kodo za mobilec sem že pozabil dvakrat – in seveda neumno zaklenil SIM kartico.

Obstajajo številne rešitve, ki so vam v pomoč pri generiranju in hranjenju neštetih passwordov, jaz sem se odločil za rahlo geekovsko rešitev – svoja super secure gesla bom odslej generiral (seveda) s pomočjo iPhonea.

Keyshaker je aplikacija na voljo v App Storeu za relativno ugodno ceno 0,79 €, da si jo lahko naložite potrebujete iPhone ali iPod Touch nadgrajen na različico programske opreme 2.0 ali 2.0.1.

Aplikacija nudi tri načine generiranja gesel, samo črke, samo številke ali kombinacija obojega. Ko se odločimo za način, moramo izbrati še dolžino gesla – to je lahko dolgo od enega do sto znakov. Najbolj zabaven del je seveda generiranje gesla, to poteka tako, da tresete telefon, dokler geslo ni dokončno ustvarjeno (kul ane?).

Še toplo geslo si shranimo tako, da ga pripnemo k izbranemu kontaktu s telefonskega imenika. To je pravzaprav tudi edina šibka točka Keyshakerja – zelo dobrodošlo bi bilo recimo shranjevanje znotraj aplikacije z uporabo master keya. Je pa tako manj očitno.

[uradni blog]

 • Share/Bookmark
 

3 odgovorov na “Testno programje: Keyshaker”

 1. hoizuo pravi:
  12.08.2008 08:52

  http://www.randoom.net/keyshaker is the website of the program

 2. aleksijaleksij pravi:
  12.08.2008 15:44

  thanks for the url, I’ll add it to the post asap

Trackbacks & Pingbacks

 1. [...] 07 Nov 2008 geesem.blog.siol.net Testno programje: Keyshaker · Geesem [...]

  Pingback avtor Productivity - KEYSHAKER by Josef Schuh iPhone App Store Review by StoredApps.com - 2.02.2009 08:09