Geesem

Blog o mobilnem.

Napravice za avanturiste

Objavljeno 18.08.2008 10:45 avtor sabs

Po tem, ko mi je na potovanju v enem nalivu uničilo skoraj nov in lepo delujoč telefon (E61i) sem se seveda začela spraševati o trajnosti drage tehnike. Telefon kljub sušenju ni delal in bojda je fuč hard disk. Če ima kdo kakšnega odveč za prodat, se priporočam.

Da se avanturistom kot sem jaz ne bo dogajalo podobno vam svetujem uporabo geesema Sonim XP1. Oblečen je v dve vrsti gume (mehke in trde), je odporen na udarce in če vas ujame naliv kje v gorah in vas zmoči do kosti, potem vam pa še uspe pasti telefon na trda kamnita tla z najmanj metrov, bo Sonim XP1 ostal povsem nedotaknjen! Telefonu se ne bo poznalo niti, če greste na puščavski safari in vas zajame peščeni vihar!

Poleg Sonima XP1 svetujem še uporabo fotoaparata Olympus MJU 1030, katerega lahko vržete pod noge kakšnemu sumo borcu, pa se ne bo zdrobil in vaši posnetki sumo tekme bodo ostali varni, ali pa če ste na jadranju in vam v pristanišču pade v vodo (do 10 m).

Da boste sprostili spominsko kartico fotoaparata potrebujete še prenosni računalnik, ki bo vzdržal odpravo ob vznožje Everesta ali pa če vam ga kdo po nesreči zapre v zmrzovalnik, kajti lahko zdrži temperaturo do -20 stopinj in če bi radi surfali po netu tudi medtem ko sedite v finski savni, vam Panasonic Toughbook CF-30 omogoča prav to. Zdrži temperaturo do 60 stopinj!

 • Share/Bookmark
 

2 odgovorov na “Napravice za avanturiste”

 1. jest pravi:
  18.08.2008 23:08

  Ja dobr tole! Podobne mobilce bi moral za mladino delat! Men je mulc že par telefonov razbil.

 2. Davey007 pravi:
  19.08.2008 21:34

  Res je super, ampak težko bi prodali več kot enega vsakemu na 10 let. Nokia ipd. je takšne modele brisala iz razvoja.