Geesem

Blog o mobilnem.

BlackBerry vs iPhone – 1:0

Objavljeno 20.08.2008 21:43 avtor skyte

HSBC ostaja zvest BlackBerryjuPred dnevi se je tabor privržencev iPhonea razvedril ob vesti, ki je napovedovala svojevrstni poraz BlackBerryja v bitki za naklonjenost korporativnih uporabnikov ene največjih svetovnih bankirskih korporacij, HSBC.

Glavni informatik avstralske podružnice HSBC je namignil, da razmišljajo o uvedbi novega “korporativnega” mobilnika, iPhonea, ki bi izpodrinil sedaj uporabljan BlackBerry.

Takšen scenarij bi pomenil izjemen uspeh za Apple, ki se z iPhone 3G skuša uveljaviti tudi kot ponudnik mobilnikov za poslovne uporabnike. Morebitni posel s HSBC bi pomenil največjo menjavo v globalnem merilu, saj bi bilo v igri kar 200.000 mobilnikov HSBC-jevih uslužbencev.

Žal je bilo jabolčnih sanj kmalu konec. V ponedeljek je HSBC uradno zanikal namige o menjavi in tudi v prihodnje ostaja naklonjen BlackBerryju. Izdelovalec BlackBerryjev, družba Research In Motion se je ob vsem tem vzdržala komentarjev.

 • Share/Bookmark
 

7 odgovorov na “BlackBerry vs iPhone – 1:0”

 1. Luka pravi:
  20.08.2008 23:30

  Mah .. iphone mora bit vseeno bolj cool.

 2. Damir pravi:
  21.08.2008 00:08

  Zanimivo je, da se Apple skuša lotiti tudi poslovnega segmenta kupcev. iPhone, vsaj po moje, doslej ni bil pozicioniran kot poslovni mobilnik. Očitno pa lahko služi tudi v ta namen z Exchange odjemalcem push e-pošte itd. Zaposleni bi bili navdušeni, saj bi imeli v enem odličen mobilc za službo in free time.

  Škoda le, da Apple ignorira Slovenijo in uradno ne predstavi iPhonea tudi na našem trgu.

 3. jurij pravi:
  21.08.2008 12:44

  mah kaj se bunite, ker se ga da cist enostavno dobit v italiji.

 4. Klara pravi:
  21.08.2008 16:19

  In zakaj ne tudi v Sloveniji? Malce nepotrebno se mi zdi, da v državi, članici EU, ne morem po normalni poti kupiti iPhonea, hkrati pa je naprodaj skoraj vse. Pri meni ima Apple zaradi tega veliko črno piko ker ne bom dajala svojega denarja nekomu, ki me podcenjuje in mi izdelka sploh ne skuša prodati. Očitno je treba za ta iPhone napol prositi, potem pa ga še plačati.

  Not me. Raje kupim BlackBerryja. Samo na Bold še počakam. Kolikor slišim, bo precej kmalu prišel tudi v Slovenijo. Vsekakor prej kot famozni iPhone.

 5. beba pravi:
  21.08.2008 19:33

  kr neki filozofiraš… sej Abercrombie & Fitch tud ne mormo pr nas kupt pa vsi letijo čez mejo… pa Lavazze tud ne. to še ne pomen da podjetje tržišče podcenjuje, pač dolgoročno ne vidi profita oz. ji ni tržna niša.

 6. beba pravi:
  21.08.2008 19:34

  in mogoče je že tukej fora, da ma slovenij pač bolj zajebane pogoje za tuja podjetja in jih tko sami bremzamo, da sploh prodajajo tle…

 7. skyte pravi:
  21.08.2008 19:52

  Da se še jaz vključim v debato. Pridružujem se mnenju Klare. Ob vsem hypeu okoli iPhonea bi Apple lahko prodajal tudi v Sloveniji. Konec koncev ima tukaj distributerje, ima zainteresirane operaterje in očitno tudi potencialne kupce. Po bebini logiki tudi BlackBerryja ne bi bilo pa je, a gre vseeno za bolj nišni izdelek kot iPhone ker primarno gravitira k poslovnim uporabnikom (če želimo zares izrabiti vse njegove možnosti potrebujemo BlackBerry Enterprise Server in ne BlackBerry Internet Server). Rezultat? Imata ga Mobitel in Simobil, praktično vse modele.

  Zakaj torej moramo iskati stranpoti da pridemo do iPhonea s polnim jamstvom pri SLO serviserju? Do iPhonea, ki ga bomo lahko sami upgradeali na višjo verzijo firmwarea, tako kot ostali razviti svet?

  Sorry, ampak zame je to navadno podcenjevanje slovenskega trga.