Geesem

Blog o mobilnem.

SMS v službi politike

Objavljeno 20.08.2008 22:33 avtor skyte

Letos imamo čast doživeti kar dvoje pomembnih političnih prelomnic. V ZDA se obeta rez s politiko preteklosti, morda pa bomo kaj podobnega doživeli tudi pri nas.

Zanimivo je spremljati inovativnost snovalcev volilnih kampanj. Kot je pričakovati, so pri političnem marketingu še posebej izpiljeni v ZDA. Morebitni bodoči predsednik ZDA, Barack Obama, je znan po inovativni izrabi sodobnih telekomunikacij. Na svojih shodih njegovo osebje vestno shranjuje mobilne številke in naslove elektronske pošte podpornikov, z namenom stalnega in ažurnega obveščanja.

Potencialni volilci Baracka lahko sedaj sodelujejo tudi v kampanji SMS obveščanja. Volilni štab pretendenta za Ovalno pisarno bo namreč vest o predlaganem ameriškem podpredsedniku najprej sporočil , ko bo Obama sprejel odločitev. SMS v funkciji volilne kampanje

Pričakovati je, da se bo število sodelujočih v kampanjah elektronskega obveščanja zaradi tega še dodatno povečalo.

Pomembna skupina volilcev demokratskega kandidata so prav mladi do 30. leta. Zanje je značilna izrazita uporaba mobilne telefonije, še posebej SMS sporočil ter storitev takojšnjega sporočanja, hkrati pa mnogi namenjajo bistveno manj pozornosti klasičnim medijem, televiziji in tisku. Če k temu dodamo še stroškovno učinkovitost ter prilagodljivost SMS kampanj se lahko le vprašamo, kdaj bomo tudi v Sloveniji doživeli široko ter uspešno SMS volilno kampanjo.

  • Share/Bookmark
 

En odgovor na “SMS v službi politike”

  1. Tamara pravi:
    21.08.2008 16:25

    Takšno obveščanje preko SMS sporočil je lahko komu tudi zelo nadležno. Jaz upam, da v SLO stranke tega ne bodo počele brez pisnega soglasja prejemnikov. Že tako bo v prihodnjih tednih v vseh medijih poplava nebuloz in nerealnih obljub ter fascinantnih kritik.