Geesem

Blog o mobilnem.

Googleov mobilnik že oktobra

Objavljeno 21.08.2008 20:45 avtor skyte

Še to jesen naj bi na trg končno prihrumel prvi mobilnik z Googleovo mobilno platformo Android. Kot poroča New York Times bo mobilnik izdeloval priznan tajvanski proizvajalec HTC, ki ga dobro poznajo tudi slovenski ljubitelji naprednih smartphoneov.

Napovedi poznavalcev so jasne: Google Android bo naprodaj še to leto, najverjetneje že od oktobra dalje, bojda najprej pri T-Mobileu.

HTCjev androidni mobilnik bo povzel mnoge pozitivne lastnosti iPhonea, obenem pa naj bi bil precej odprt za razvijalce, užival bo tudi močno podporo Googlea. Seveda pa HTC še zdaleč ni edini, saj se Google s svojo platformo ne omejuje na ekskluzivne proizvajalce in operaterje. Viri iz Qualcomma, dobavitelja mnogih vezij sodobnih mobitelov, navajajo, da na temo Android mobilcev sodelujejo s kar petimi proizvajalci mobilnikov, pri Googleu pa tudi potrjujejo, da že izvajajo preizkuse mobilnih telefonov s platformo Android.

Dejanski začetek prodaje je, vsaj v ZDA, odvisen od Zvezne komisije za komunikacije (FCC), ki mora potrditi skladnost aparatov s standardi.

In kako naj bi izgledal prvi Android? Pred časom so na YouTube že ušli posnetki, menda dejanske naprave, prav takšna naj bi bila v certifikacijskem procesu pri FCC.

YouTube slika preogleda
  • Share/Bookmark