Geesem

Blog o mobilnem.

Orange priznal omejevanje hitrosti prenosa podatkov v 3G omrežju

Objavljeno 28.08.2008 17:04 avtor aleksij

Ekskluzivni ponudnik nove generacije iPhonea v Franciji, Orange,  je priznal omejevanje hitrosti pretakanja podatkov v smeri proti uporabniku v 3G omrežju.

Do razkritja je prišlo po tem, ko so uporabniki pričeli opažati znatno počasnejše delovanje prenosa podatkov. To pa je zanetilo množično izmenjavo mnenj in testov po spletnih forumih.

Številne pritožbe besnih uporabnikov so Orange dobesedno prisilile, da so javno priznali namerno omejevanje hitrosti v celotnem 3G omrežju na hitrost 384 Kbps, z namenom ohranjevanja stabilnosti omrežja. Odločitev je posebej sporna, ker je oglaševana obljubljena hitrost do 7,2 Mbps.

Oranžni so obljubili, da bodo do petnajstega septembra vsem uporabnikom iPhonea (samo njim?) omejitev hitrosti dvignili na 1Mbps.

[appleinsider]

 • Share/Bookmark
 

3 odgovorov na “Orange priznal omejevanje hitrosti prenosa podatkov v 3G omrežju”

 1. Luka pravi:
  28.08.2008 18:31

  Ma kašne ej … kje se folk spotika.

 2. aleksijaleksij pravi:
  28.08.2008 19:03

  Mislim da so se tukaj povsem upravičeno spotaknili. Osebno bi razočaran, če bi se to zgodilo pri mojem operaterju. Zadevo bi lahko delno rešili tako, da bi preprosto sporočili javnosti kaj delajo.

 3. Skyte pravi:
  29.08.2008 21:22

  Luka, problem hitrosti pri mobilnem internetu je zelo izrazit. Hitrosti so odvisne od gostote omrežja, števila hkratnih uporabnikov itd. Dober primer je Simobil, kjer je hitrost pogosto dosti nižja od hitrosti prenosa pri Mobitelu, ki pa je tudi malce dražji. Da pa ti še operater zapira pipico, hkrati pa oglašuje 20x višje hitrosti…je pa izpod vsakega nivoja.