Geesem

Blog o mobilnem.

Bitka velikanov: App Store, Android Market in Skymarket

Objavljeno 1.09.2008 23:11 avtor aleksij

Najprej Apple, nekaj mesecev kasneje Google, sedaj tudi Microsoft – na koncu pa bodo imeli vsak svojo, spletno trgovino s programsko opremo seveda.

S prihodom druge generacije iPhonea so pri Appleu predstavili App Store, ta je kmalu postala pravi hit med uporabniki. Raznolikost programov, ki so na voljo je resnično zavidljiva. Brskanje med virtualnimi policami pa pridobi prav poseben čar, ko se to preseli na mobilnike. Marsikateri razvijalec programske opreme je po tem, ko je svoj izdelek ponudil prek app storea zaslužil pravcato premoženje. V mesecu dni po predstavitvi trgovine so si uporabniki prenesli kar 60 milijonov aplikacij. Za primer lahko vzamemo Elizo Block, ki je na spletne police postavila svojo aplikacijo 2Across, križanko ki se prodaja za 5,99 USD. Kmalu je na njen bančni račun začelo pritekati tudi do 2000 USD dnevno, kar je precej več denarja, kot ga je pričakovala.

App store pa bo kmalu dobil konkurenco. Google je napovedal lasten Android Market, ki bo zasnovan podobno kot app store, le da naj bi bil bolj odprt razvijalcem, ne zaostaja pa niti Microsoft, ki nam bo postregel s svojo trgovino poimenovano Skymarket. Medtem ko bomo Android Market lahko uporabljali še letos, pa bo potrebno za Skymarket najbrž počakati do drugega leta, ko je predviden izzid Windows Mobile 7.

  • Share/Bookmark
 

En odgovor na “Bitka velikanov: App Store, Android Market in Skymarket”

  1. Dotik* pravi:
    3.09.2008 14:30

    Se priporočam za kako objavo :) . Pa sorry za SPAM. http://www.dotik.info