Geesem

Blog o mobilnem.

Zaupati Tušmobilu?

Objavljeno 17.12.2008 23:38 avtor skyte

Vse več uporabnikov Tušmobila po spletnih forumih poroča o težavah z nedosegljivostjo ter prekinitvami in slabo kakovostjo signala. Razlog je morda preprost. Tušmobil naj bi z novembrom izključil velik del Ljubljane iz nacionalnega gostovanja in uporabnike s tem de facto primoral, da na tem območju uporabljajo njegovo mobilno omrežje. O njegovi kakovosti lahko najbolje razsodijo uporabniki sami. Odzivi so več kot zgovorni.

Se lahko zgodba še stopnjuje?

Kdo ve. V medijih se pojavljajo informacije o slabi plačilni disciplini Tušmobila, ki naj bi Mobitelu in Simobil dolgoval denar za uporabo nacionalnega gostovanja in zaključevanja. Predvidevamo, da ima vsaka tovrstna pgoodba določila o možnosti prekinitve sodelovanja v primeru plačilne nediscipline.

Se lahko nadejamo, da bodo Tušmobilovi uporabniki ostali brez signala v velikem delu Slovenije zaradi neplačevanja računov njihovega operaterja? Kaj pa računi uporabnikov?

Celotna zgodba je vse prej kot prijetna, pri njej pa verjetno ni odveč razmislek o možnosti, da lahko morda na koncu najkrajšo potegnejo prav Tušmobilovi uporabniki, mnogi med njimi imajo dveletno vezavo na operaterja, neredki z mesečno obveznostjo kar 50 EUR.

V takšni situaciji ne bo presenetljivo, če bodo uporabniki Tušmobilu obrnili hrbet in raje izbrali Simobil in Mobitel, ki sta se na trgu že dokazala kot zanesljiva ponudnika, ki za povrhu redno skrbita za nove in nove pocenitve.

Članek v Dnevniku razkriva še eno neprijetno resnico. To, da se komuniciranje tretjega operaterja približuje praksi, ki je bila značilna za Vego, preden je slednja zapustila Slovenijo, za odhod pa pogosto obtoževala vse po vrsti, le svoje poslovne politike ne.

 • Share/Bookmark
 

6 odgovorov na “Zaupati Tušmobilu?”

 1. Katka pravi:
  17.12.2008 23:49

  Imaš povsem prav. Berem in se čudim. Tušmobil se hvali da posluje dobro. Zakaj potem ne plačuje računov? Bo tudi nam uporabnikom spregledal kakšen račun???

  Največjo napako sem naredila z odhodom na Tušmobil. Sedaj bom tam še leto in pol ter se tolčem po glavi!

 2. Daša pravi:
  18.12.2008 00:07

  K sreči nisem nikoli zaupala Tušmobilu, je pa moja sestra. Živi v Šiški in ima že kakšen dober mesec stalne težave. Ali je nedosegljiva, ali ji meče ven zvezo, včasih ima tako slab signal, da je slab zvok. Skratka groza.
  Nakar ji na Tušmobilu povejo, da to ni razlog za prekinitev naročnine in da bo morala plačevati še naprej.

  Vse to samo zato, ker ji je bila všeč Nokia za 1 EUR.

 3. Phoenix pravi:
  18.12.2008 00:26

  Tušmobil ni več najcenejši, zagotovo pa je najslabši glede omrežja in storitev. Drgač pa me sedanji problemi ne presenečajo, je bilo za pričakovat takšne šlamastike. Pri telefonih sta še vedno carja Mobitel in Simobil. Vse ostalo ni vredno omembe.

 4. Salim pravi:
  18.12.2008 01:18

  Jst sem zdej na džabestu pri Mobitelu in je super. Za 15 EUR dobim več kot lahko sploh rabim. Tušmobil pa sucks, že ime ima takšno, da bi mi blo nerodn.

 5. Damjana pravi:
  18.12.2008 07:53

  Tušmobil je dejansko priznal finančne težave v Dnevniku in sedaj kot samoumevno pričakuje, da bo z neplačili svoja dobavitelja Mobitel in Simobil prisilil k ugodnejšim pogojem, verjetno vsaj glede plačilnih rokov. Dejansko z neplačevanjem računov sedaj Mobitel in Simobil financirata Tušmobil, kar je sramotno. Gre za operaterja, ki je od države praktično zastonj (kot edini v Sloveniji) dobil frekvence UMTS. Se ima za to zahvaliti APEK-u in njegovemu direktorju? Morda še komu?
  Resnično upam, da bo gospodarska kriza počistila tudi pri ponudnikih mobilne telefonije.

 6. nej.kaa pravi:
  18.12.2008 20:09

  Jaz ne razmeme te politike neplačevenja računov. Štala! Neugledno in predvsem neprofesionalno! Očitno nimajo dovolj uporabnikov, zdaj bodo pa še to peščico počasi začeli zgubljati.