Geesem

Blog o mobilnem.

Mobitel in drugi operaterji podpisali Kodeks o varni rabi mobilnikov

Objavljeno 31.03.2009 21:37 avtor skyte

Slovenski mobilni operaterji so danes podpisali Kodeks o varnejši rabi mobilnih telefonov za otroke in mladostnike do 18. leta. Pri tem gre za zelo pohvalno potezo mobilnih operaterjev, ki so stopili korak pred zakonodajo in skupno sprejeli ter podprli smernice, ki presegajo tiste, ki jih zahteva zakonodaja, hkrati pa so skladne z evropskimi smernicami, ki urejejo to področje.

Kodeks, ki je sestavljen v skladu z veljavno evropsko in nacionalno zakonodajo, predstavlja nabor zahtev za operaterje in ponudnike mobilnih storitev za doseganje splošnega varstva otrok in mladostnikov ter zagotavljanje njihove varne rabe mobilnih telefonov.

Kodeks so danes slavnostno podpisali Klavdij Godnič, glavni izvršni direktor družbe Mobitel, d. d. , Borut Razdevšek, direktor družbe Debitel, d. d., Stane Mikolič, vodja razvojnih projektov IZI mobil, d.d., Dejan Turk, predsednik uprave družbe Si.mobil, d.d., Marko Fujs, direktor trženja družbe Tušmobil, d. o. o., Matevž Turk, direktor družbe T-2, d. o. o. in Dušan Zupančič, direktor Združenja za informatiko in telekomunikacije pri GZS.

Podpisniki kodeksa bodo v sodelovanju s starši in drugimi skrbniki ter s podporo državnih uradov in nevladnih organizacij, ki so udeleženi pri varstvu otrok, poleg v kodeksu navedenih obvez razvijali in uporabljali tudi druge ukrepe, ki so skladni s kodeksom.

  • Share/Bookmark