Geesem

Blog o mobilnem.

SiOL lansiral satelit

Objavljeno 22.04.2009 20:21 avtor aleksij

Gledanje televizije na osebnem računalniku ni prav nič novega. Očitno so do te ugotovitve prišli tudi modri možje pri SiOLu, saj je od ponedeljka dalje medmrežje bogatejše za storitev SiOL iO. Pa si jo poglejmo …

Na svojem blogu so storitev označili kot spletno televizijo, ki nam v svoji beta različini ponuja ducat televizijskih programov, live stream s studia Radia Hit in galerijo videoposnetkov.

Seznam vsebin se bo nedvomno širil, saj ima podjetje Planet9 (mobilni/spletni Planet, SiOL, …) na svojih portalih le teh že praktično malo morje in v vsesplošnem duhu konvergence jih bojo nedvomno smotrno objavili. Na tem mestu moram ekipo pograjati, saj sem zaman iskal zbirko intervjujev planetovih gostov, ki jih sicer precej redno spremljam na mobilnem Planetu.

Sprašujem se ali se bo Mobilna TV, kmalu preimenovala v še katero izmed Jupitrovih lun? Razvijati dva ločena sistema video distribucije namreč ni ravno praktično, tako z vidika financ, kot tudi uporabnikov.

Ne glede na vse je iO zelo lično zapakirana storitev, katera bo v prihodnje najbrž plačljiva. Možnosti paketov z mobilnim internetom se ponujajo same od sebe in glede na to, da je za nemoteno delovanje storitve potrebno zgolj 1 Mbit pasovne širine to sploh ne bo problem. V okviru istega ponudnika se lahko torej nadejamo televizije na slehernem zaslonu, od mobilnika prek prenosnika vse do domače plazme!

In še majhen predlog … lepo prosim, da SiOL stopi v kontakt z dostavljalci hrane, jim ponudi TV kanal, kjer si bomo lahko ogledali njihov cenik in si kar s sofe naročili večerjo. Plačali bomo z Moneto, ali na koncu meseca skupaj z računom, naš naslov pa itak že poznate! Totalno geekovsko!

[via geesem.net]

 • Share/Bookmark
 

10 odgovorov na “SiOL lansiral satelit”

 1. pet-in-g-sekspet-in-g-seks pravi:
  22.04.2009 20:30

  to z večerjo mi je zelo všeč :-)

 2. dfgh pravi:
  22.04.2009 21:05

  dejte si reklamo delat prokleti bedaki

 3. mance pravi:
  22.04.2009 21:08

  Zelo lepa reč,vendar za nas ko smo v tujini ta stvar ne laufa.Eno leto sem v N emčiji in imam internet v stanovanju ko sem kot siolovec prebral za internet tv sem neznansko bil srečen.Veselje je pa takoj vsahnilo ko sem kliknil na tv in prebral sporočilo (storitev možna samo v Sloveniji)tam itak ne rabim internet tv)
  Lep pozdrav!

 4. maja pravi:
  22.04.2009 21:42

  všeč mi je, še mal več kanalov pa bo super

 5. Junk pravi:
  22.04.2009 22:23

  Zakaj pa TV kanal za dostavljalca hrane?!? :-) To je pa UIBER drago. Ena ali dve enostavni “wap” strani, pa maš gor cenik, slike, tudi videoclipe, če hočeš. Ne pa TV kanal…

 6. aleksijaleksij pravi:
  22.04.2009 22:39

  @Junk: TV kanal se lahko dopolni z live streamom direktno s kuhinje, le kdo si ne želi pogledat kaj točno se dogaja z njegovo pizzo? :) lahko bi dodali še gps tracking dostavljalca, ki ima v avtu tvoje naročilo, ampak tisto bi bilo pa že preveč I guess

  še dobro, da sem že večerjal …

 7. Lath pravi:
  23.04.2009 09:11

  Če bi videl kaj delajo s tvojo pico, bi se hitro premislil :)

 8. Marky pravi:
  23.04.2009 10:01

  true

 9. xzbit pravi:
  23.04.2009 11:10

  U, to ja! kamere v kuhinje! dejansko ni slaba ideja za kaksno restavracijo.

 10. Junk pravi:
  23.04.2009 16:07

  @aleksij: sej za to ne rabiš TV kanala. Lahko je čist “navaden” rtsp link na livestream. Lahko maš snapshote livecam-a, ki se menjajo na nek čas, lahko imaš videoclipe… Vse v okviru navadnih črk, slik, posnetkov, livestreamov na pejđu. In prav nič zapletenega ni dodati GPS tracking dostavljalca. Vključno z izrisom zemljevida. Take stvari so že leta na tržišču, npr. za kamione – tukaj se jim dejansko splača, ker šefi gledajo, kje so šoferji + če se dogaja kraja, vsaj kaj vejo. Medtem ko ne vem, če je kakšna ekonomska računica gledat, kje je tvoj dostavljalec pice :) Mene bi v resnici zanimal zgolj jedilnik, kakšna slikca in plačilo – prek mobilca seveda. Vse ostalo bi pa pogledal ta prvič, ker si pač geek in te zanima če dela. Pol pa sam še tist, kar res rabiš…