Geesem

Blog o mobilnem.

Geesem na testu: Samsung i8510 Innov8. Fotograf.

Objavljeno 12.05.2009 10:19 avtor kato

Samsung Innov8 ni zgolj mobilni telefon, ampak lahko mirno rečem, da je fotomobilnik, saj je na njegovo hrbtno stran nameščen fotoaparat z ločljivostjo tipala 8 milijonov pik. Samsung i8510 Innov8 je zato primeren za tiste, ki želijo v eni napravi združiti mobilni telefon in fotoaparat. Čeprav megapiksli o kakovosti posnetkov bolj malo povedo, se je Innov8 na področju fotografije izkazal krepko nad pričakovanji – z eno besedo izvrstno. Poleg tega pa se lahko pohvali še z LED bliskavico, stabilizatorjem slike, z načinom panoramskih posnetkov, geo-taggingom oziroma označevanjem trenutnega položaja preko vgrajenega GPS sistema ter prepoznavanjem obraza, nasmeha in zaprtih oči.


Izgled precej spominja na Nokio N95, zato se je nemalokrat tudi zgodilo, da me je kdo vprašal, če imam po novem ravno to Nokio. Kvaliteta izdelave ohišja je solidna (uporabili bi lahko kovinsko ohišje), drsnik pa je zelo dobro in čvrsto izdelan. Za kvaliteten prikaz fotografij in videoposnetkov, ki jih na ta mobilnik lahko naložite za 8 GB (na voljo je tudi model s 16 GB prostora), bo poskrbel 2,8-palčni zaslon s 16 milijoni barv in ločljivostjo 240 x 320 pik. Brez težav pa sem na testnega Samsunga namestil tudi Garminov navigacijsko programje, ki deluje odlično.
Še ena zanimivost je navigacijska optična petsmerna tipka, ki je občutljiva na dotik in poskrbi za to, da vam ni potrebno pritiskati na običajne gumbe navigacijske tipke, ampak se je samo dotaknete v željeni smeri. Omenjeno funkcijo je seveda možno izklopiti, a po kratkem navajanju pride še kako prav – predvsem ob brskanju po internetu.

Palec gor:

 • kvaliteten drsnik
 • navigacijska optična tipka
 • enostaven uporabniški vmesnik

Palec dol:

 • počasno delovanje galerije
 • ohišje bi lahko bilo kovinsko

Dva palca gor:

 • vrhunske fotografije

Dva palca dol:

 • baterija

Na kratko: Če se odločate za nakup novega mobilnega telefona in žepnega digitalnega fotoaparata in ste povprečno zahteven fotograf, raje kupite Samsunga i8510 Innov8, ki združuje vaše želje v eni napravi. Le rezervno baterijo bi si mogoče bilo pametno omisliti, saj vam bo originalna težko zdržala dva dni.

 • Share/Bookmark
 

En odgovor na “Geesem na testu: Samsung i8510 Innov8. Fotograf.”

 1. arteon pravi:
  12.05.2009 13:43

  Samo komentar glede palcev dol :D
  S počasnim delovanjem galerije se sicer strinjam, se pa da z nadgraditvijo programa tudi to stvar rešit. Glede baterije je pa tako da po prb. 10ih ciklih postane veliko bolj vzdržljiva. Dejansko je pa veliko drugih pomankljivosti, ki jih ima ta telefon, samo se jih človek hitro privadi in niso moteče. V petih mesecih odkar ga uporabljam lahko rečem da je izredno zanesljiv in deluje v skladu z mojimi pričakovanji ob nakupu telefona. Velik plus vsega je pa seveda, da mi ni treba fotiča vsepovsod vlačit.