Geesem

Blog o mobilnem.

Matematika za telebane

Objavljeno 26.05.2009 23:51 avtor kato

Apek je že aprila objavil nova pravila igre pri končevanju klicev na slovenskem mobilnem trgu, ki si jih operaterji zaračunavajo med seboj. S tem je določil

kot najvišjo ceno za zaključevanje klicev družbama Mobitel in Si.mobil lastno izračunano ceno v višini 0,0523€, družbama Tušmobil in T-2 pa v višini 0,0785€, kar predstavlja 1,5 kratnik cene Mobitela in Si.mobila.

In to kljub temu, da bi moral (Apek namreč) v skladu s preteklimi odločbami zagotoviti enako ceno za vse operaterje in jo omejiti na 0,030 evra na klic. A si je premislil, saj bi drugačno ravnanje menda

v celoti porušilo premoženjska razmerja na mobilnem trgu.

Na nove cene v začasni odločbi se je v svojem prepoznavnem slogu odzval Tušmobil:

Odločba z ekonomsko neutemeljeno ceno končevanja klicev postavlja nekatere mobilne operaterje, med njimi tudi Tušmobil, v neenakopraven položaj glede na predhodnike.

Zanimivo. Tušmobil je po zadnji začasni odložbi torej v izrazito priviligiranem položaju, še posebej napram tistemu, ki bi ga morali imeti v primeru uvedbe popolne simetrije, ki je bila predpisana. Očitno ga v njihovem jeziku 50% večji priliv iz naslova končevanja klicev spravlja v “neenakopraven položaj glede na predhodnike”.

  • Share/Bookmark
 

En odgovor na “Matematika za telebane”

  1. Prenosnik pravi:
    27.05.2009 08:17

    Zdi se mi sicer pa je to bolj PR udarec, saj ljudje iz tega po 2 mesecih povlečejo samo še, da je klicanje na TušMobil dražje. Zato odgovor Tušmobila.